Bezoek partnerstad Preston

26 april 2016 in Algemeen

Van 14 – 17 april naar Preston geweest samen met mijn penningmeester Ted Haitsma, zijn vrouw Jos en mijn Bert. Het waren vier hectische drukke dagen maar we hebben veel vooruitgang bereikt.

preston-groep-800 (1)

 

Onlangs heeft een delegatie van het Preston Comité een bezoek gebracht aan Preston, de partnerstad van Almelo sinds 1948. Het doel van de jumelage tussen Preston G.B. en Almelo is het bevorderen van contacten tussen burgers, scholen, verenigingen en stichtingen. Beide Comités vervullen een bemiddelende rol om deze contacten te leggen en te optimaliseren. In Preston is onder andere gesproken over de activiteiten in het verleden en de toekomstige uitwisselingen. Binnenkomt komt er een spelersteam die meedoet aan De Almelo Cup, een “walking football toernooi”, georganiseerd door The Gold Star Heracles Foundation/ Almelo City Cup. Ook wordt gesproken over een mogelijke uitwisseling tussen het Erasmus en het Fulwood College in Preston. In 2018 is het 70- jarig jubileum van de jumelage tussen beide steden.  Daarvoor zal een speciaal programma gemaakt worden. Tijdens de vergadering van beide comités is het vernieuwde protocol 2016 getekend.  In dit protocol worden de werkafspraken geformaliseerd. Tot nu werd gewerkt met het protocol van 1994.

 

26 april 2016 Algemeen

Archief