Pasen

27 maart 2016 in Algemeen

DSCF1430

Morgen is het Pasen,

Pasen is het belangrijkste christelijke feest. Toch weten veel mensen niet meer wat er met Pasen gevierd wordt. Wat is de betekenis van het christelijke Paasfeest?

De opstanding van Jezus

Met Pasen wordt de opstanding van Jezus Christus gevierd. Eigenlijk moet je wanneer je naar de betekenis van Pasen zoekt altijd ook nadenken over Goede Vrijdag. Op deze vrijdag werd Jezus gekruisigd. Op zich niet zo’n opvallende gebeurtenis. Er werden in de tijd van Jezus veel mensen gekruisigd door de Romeinen. Opvallend is echter wel dat Jezus van tevoren over Zijn dood spreekt en zegt dat Hij zelf voor de dood kiest. Dat is meer dan een opvallende dood.

 

De noodzaak van Jezus’ dood

Jezus sprak over de noodzaak van Zijn dood. Hij vertelde dat Hij moest sterven om de gebrokenheid en zonde van de wereld moest dragen. Zijn dood aan het kruis van in die zin dus veel meer dan een terechtstelling. Aan het kruis droeg Hij de straf op de zonde.

Overwinning op de dood

Met die wetenschap is Pasen beter te begrijpen. Jezus droeg vrijwillig de straf op de zonde: de dood. Hij bleef alleen niet in de dood maar overwon deze. Door deze overwinning hoeft niemand de straf op de zonde te dragen. Jezus keek de dood in ogen voor ons. Het betekent dat dood niet dood meer is. Er is perspectief en hoop. Met dit leven houdt het niet op. Er is door en in Jezus Christus echt Leven.

Aldus Wikipedia;

Pasen is ook, het begin van de lente. ook van een nieuw begin van andere nieuwe dingen. Los laten van wat voorbij is, vooruit kijken wat misschien komen gaat, van hoop, liefde en meer goede dingen. Ook van gezellig samen zijn met geliefde, familie, vrienden en al die jij lief hebt en die mij lief heb. Althans zo voelt het een beetje voor mij. Dus Geloof, Hoop en Liefde zoals het op mij ketting staat is waar ik voor ga. Vrolijk pasen allemaal!

27 maart 2016 Algemeen

Archief